Ambasadorul Republicii Moldova în România în vizită de prezentare la Patriarhia Română

La Reședința patriarhală, începând cu ora 11.30, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit miercuri, 08 iunie 2016, vizita Domnului Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România.

Domnul ambasador a exprimat recunoștința pentru onoarea de a fi primit în vizită la Patriarhia Română şi a apreciat preocuparea pentru dialog şi cooperare în context european a autorităților române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al Republicii Moldova la București la începutul misiunii sale diplomatice în România şi a subliniat necesitatea dezvoltării de proiecte şi programe culturale, educaționale şi social-filantropice comune, susţinute de avantajul apartenenţei celor două state la acelaşi spaţiu de limbă, credinţă şi cultură.

De asemenea, a fost evidenţiată necesitatea promovării valorilor creştine şi naţionale comune, prin intensificarea pelerinajelor şi a turismului religios, pe ambele maluri ale Prutului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…