Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti în vizită la Patriarhia Română, la încheierea misiunii în România

Ambassador of the Republic of Macedonia in Bucharest visits the Romanian Patriarchate at the end of mission

În ziua de 26 ianuarie 2017, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită la încheierea misiunii diplomatice în România pe Excelenţa Sa Domnul Dr. Pande Lazarevski, Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti.

Excelenţa Sa a mulţumit pentru primire şi a amintit bunele relaţii statornicite între cele două ţări, unite în primul rând prin credinţa creştină ortodoxă.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat relaţiile dintre cele două popoare majoritar ortodoxe şi a subliniat oportunitatea cunoaşterii reciproce mai aprofundate şi a intensificării legăturilor culturale prin intermediul pelerinajelor organizate în Republica Macedonia de către Agenţia de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române şi a pelerinilor din Republica Macedonia care vizitează mănăstirile şi bisericile reprezentative din România.

În acest sens, Patriarhul României consideră că schimburile culturale pot contribui la evidențierea mai pregnantă a valorilor creştine comune, în contextul lumii secularizate de astăzi.

 Sectorul relații bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente