Ambasadorul Republicii Croația la București în vizită la Patriarhia Română

Ambassador of Croatia in Bucharest visits the Romanian Patriarchate

În ziua de 18 ianuarie 2017, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită pe Excelenţa Sa domnul Davor Vidiš, ambasadorul Republicii Croaţia la Bucureşti.

Domnul ambasador a mulţumit pentru oportunitatea de a avea cea  de-a doua întâlnire cu Patriarhul României şi de a transmite salutul Eminenţei Sale Cardinalul Josip Bozanić, Arhiepiscop de Zagreb, precum şi salutul său personal, la începutul noului an 2017. În acest context, Excelenţa Sa a subliniat că Arhiepiscopul de Zagreb este deschis posibilității acordării, la iniţiativa Ambasadei României în Croaţia, a unei biserici romano-catolice în Zagreb, pentru românii ortodocşi din această ţară.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat inițiativa Ambasadei României şi bunăvoinţa autorităţii bisericeşti catolice pentru asigurarea asistenţei religioase de către un cleric român pentru ortodocşii români din Croaţia, în contextul în care este necesară manifestarea grijii pastorale pentru toți fiii şi fiicele Bisericii Ortodoxe Române, inclusiv, pentru cei din afara graniţelor României. În acest sens, Patriarhul României a subliniat importanţa pelerinajelor, ca acţiuni culturale, misionare şi pastorale, pe care Agenţia de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române le organizează în diferite părţi ale lumii. Acestea reprezintă o modalitate eficientă de cunoaștere reciprocă a creştinilor şi de consolidare a unei conştiinţe mai profunde pentru manifestarea solidarităţii creştine într-un context european marcat de secularizare şi individualism.

În timpul întrevederii, cei doi interlocutori au evidenţiat rolul şi importanţa păstrării şi promovării valorilor creştine, precum familia tradiţională şi educaţia religioasă a tineretului, apărarea vieţii şi demnității umane şi promovarea păcii sociale.

Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe

 

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente