Ambasadorul Rep. Moldova s-a întâlnit cu Mitropolitul Ioan și cu edilii timișoreni. Timișoara se va înfrăți cu Bălți

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan al Banatului a primit vineri vizita Excelenței Sale Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova la București. Ambasadorul a avut întrevederi și cu autoritățile locale, pe agendă figurând și definitivarea acordului de înfrățire dintre Timișoara și orașul Bălți.

Părintele Mitropolit Ioan l-a felicitat pe ambasador pentru recenta numire în misiunea diplomatică din țara noastră, asigurându-l de întreaga deschidere spre colaborare cu Republica Moldova în plan cultural, spiritual și economic.

Dialogul s-a derulat într-o atmosferă de frățietate, transmite site-ul eparhiei Timișoarei.

În perioada 6-7 mai, Ambasadorul Victor Chirilă a mai avut întrevederi cu Subprefectul Județului Timiș, Sorin Gabriel Ionescu, cu Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și cu studenții din Republica Moldova.

Pe agenda discuțiilor cu autoritățile a figurat și acordul de înfrățire dintre orașele Timișoara și Bălți.

Ambasadorul Victor Chirilă și-a început misiunea în România în noiembrie 2021. Este licențiat în Istorie al Universității „Al.I. Cuza ” din Iași și al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Are un Masterat în politici europene de la Universitatea din Edinburgh.

Foto credit: Facebook / Ambasada Republicii Moldova în România

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente