Ambasadorul Kazahstanului consideră Mănăstirea Putna un loc primitor și odihnitor de suflet

Ambasadorul Kazahstanului în România a vizitat vineri Mănăstirea Putna și a rămas impresionat de așezământul monahal, de istoria Bucovinei, de Sfinții Ștefan cel Mare și Iacob Putneanul.

La prima sa vizită în Bucovina, Ambasadorul Nurbakh Rustemov a fost însoțit de soție și de una dintre fiice.

Ambasadorul a apreciat în mod deosebit contribuția unică a Sfântului Ștefan cel Mare la istoria românilor și faptul că mănăstirea este un loc primitor și odihnitor de suflet nu doar pentru români, ci pentru oricine îi calcă pragul.

Nurbakh Rustemov a acordat o atenție deosebită lucrării de sprijinire a familiei pe care Sfântul Iacob Putneanul a desfășurat-o în timpul vieții. El a sprijinit foarte mult familia și educația copiilor din mediul rural, a reuşit să-l convingă pe domnul fanariot din vremea sa să desfiinţeze două dintre cele mai grele dări ale ţării, vădrăritul şi văcăritul.

„Suntem pentru prima dată în Bucovina și vizităm câteva mănăstiri, iar una dintre perlele acestora este Putna – am descoperit aceasta noi înșine. Este un loc impresionant și emoționant, nu numai pentru istoria românilor, dar cred că ne arată cum să înțelegem spiritul istoriei și al civilizației. Suntem recunoscători pentru vizita de azi și pentru posibilitatea și oportunitatea de a fi aproape de istoria dumneavoastră și de a descoperi în adânc istoria interesantă a Bisericii Ortodoxe în Moldova și în această regiune. Vă mulțumim mult pentru ce ați făcut pentru noi. Dumnezeu să vă binecuvinteze”.

Vezi și: Ambasadorul Coreei a vizitat Mănăstirea Putna

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mănăstirea Putna (@manastirea.putna) on

Foto credit: Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente