Ambasadorul Georgiei: O stradă din Tbilisi va avea numele Sfântului Constantin Brâncoveanu

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit ieri la Reşedinţa Patriarhală, în vizită de rămas bun, pe Excelenţa Sa domnul Ilia Giorgadze, Ambasadorul Georgiei în România.

La încheierea întrevederii din 14 iunie 2017, ca semn de preţuire şi recunoştinţă pentru activitatea fructuoasă desfăşurată în ţara noastră, Patriarhul României a conferit Excelenţei Sale Ordinul Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul pentru mireni.

Demnitarul a precizat că unul din proiectele sale viitoare este acela de a da numele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu unei străzi din Tbilisi, capitala Georgiei.

Am promis Preafericirii Sale că în orice demnitate voi continua activitatea mea de acum înainte voi sprijini şi impulsiona relaţiile Bisericii Ortodoxe Române şi ale Bisericii Ortodoxe Georgiene şi, desigur, relaţiile dintre popoarele noastre, a declarat pentru Ziarul Lumina Ilia Giorgadze.

Avem proiecte concrete în viitor, cum ar fi numirea unei străzi din Tbilisi, capitala Georgiei, cu numele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu; de asemenea, să continuăm şi să intensificăm pelerinajele credincioşilor ortodocşi români în Georgia, desigur şi ale credincioşilor ortodocşi georgieni în România, a adăugat Excelența Sa.

Părintele Patriarh i-a urat demnitarului reîntoarcere cu bucurie acasă. Preafericirea Sa și-a exprimat aprecierea față de activitatea ambasadorului, dar și față de poporul georgian.

Avem o admiraţie deosebită pentru credinţa poporului dumneavoastră şi pentru cultura dumneavoastră şi sperăm că veţi fi în continuare un apostol al prieteniei georgiene şi române, a mărturisit Patriarhul României.

© Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente