Ambasadorul Federaţiei Ruse în vizită la Patriarhia Română la încheierea misiunii diplomatice

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în ziua de 6 iulie 2016, la Reşedinţa patriarhală, pe Excelenţa Sa Domnul Oleg Malghinov, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, la încheierea misiunii diplomatice în România.

Domnul ambasador a exprimat recunoştinţa pentru primire şi a subliniat că în timpul misiunii diplomatice în România a  putut cunoaşte mai bine cultura, tradiţia şi spiritualitatea poporului român majoritar ortodox. În acelaşi timp, Excelenţa Sa  a apreciat rolul important pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească prin promovarea valorilor evanghelice ale păcii şi bunei înţelegeri în plan intern, precum şi în cultivarea relaţiilor interortodoxe şi intercreştine.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulţumit domnului Oleg Malghinov pentru echilibrul şi înţelepciunea manifestate în timpul mandatului său diplomatic şi a exprimat speranţa că această atitudine va fi continuată şi de noul ambasador al Federaţiei Ruse la Bucureşti. Preafericirea Sa a subliniat importanţa dialogului bilateral între Patriarhia Română şi Patriarhia Moscovei ca premisă a cooperării şi cultivării relaţiilor frăţeşti în domeniile cultural, educaţional şi spiritual.

În acest context, Patriarhul României a menţionat importanţa participării reprezentanților celor două Biserici Ortodoxe surori, în special a tinerilor, la diferite evenimente, pentru o mai bună cunoaştere reciprocă şi o mărturie creştină comună în lumea de astăzi. În acelaşi timp, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reiterat utilitatea întâlnirilor periodice ale Întâistătătorilor şi ale altor reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe surori, pentru a discuta probleme de actualitate privind familia, migraţia, criza economică, ecologică ş.a.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente