Ambasadoarea României în Regatul Țărilor de Jos a oferit Protopopului Belgiei o Diplomă de Excelenţă

ES Brândușa Predescu, Ambasadoarea României în Olanda, a acordat părintelui protopop Ioan Dură o Diplomă de Excelență „în semn de adâncă prețuire pentru cei 40 ani de activitate în slujba comunității românilor ortodocși și propășirea spiritualității și tradițiilor românești în Regatul Țărilor de Jos.”

Distincţia a fost acordată clericului român sâmbătă, în biserica parohiei Sf. Grigorie Teologul din Schiedam, după oficierea Te Deum-ului cu prilejul Zilei Naționale a României.

Părintele i-a oferit oficialului român, ocazia încheierii mandatului de Ambasador al României în Regatul Ţӑrilor de Jos, un dar simbolic din partea parohiei şi a Asociaţei Femeilor Ortodoxe Române „Doamna Maria Brâncoveanu”.

Protopopul Olandei şi al Belgiei Flamande i-a adresat felicitӑri pentru rodnica activitate desfӑşuratӑ de-a lungul celor 4 ani de mandat, i-a mulţumit pentru colaborarea foartea bunӑ şi i-a urat succes în activitatea diplomaticӑ viitoare.

Pr. Ioan Dură împreună cu ES.

1 decembrie în parohia Schiedam

Organizarea unor evenimente culturale şi religioase cu prilejul Zilei Naţionale a României este o tradiţie în parohia Schiedam. Încă de la înfiinţarea comunităţii parohiale, din 1981, părintele Ioan Dură a oficiat în fiecare an, de 1 decembrie, o slujbă de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra românilor.

Anul acesta, Pӑrintele Ioan a vorbit despre rolul pe care şi l-a asumat Sfântul Apostol Andrei în creştinarea poporului român, dar şi despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie, ca împlinire a unui deziderat naţional de veacuri, unirea românilor într-un singur stat.

Imnul Naţional al României şi Balada lui Ciprian Porumbescu au fost intonate după slujbă de Lucian Leonard Raiciof, concert maestru al Orchestrei Rezidentie din Haga şi enoriaş al parohiei. Un scurt moment artistic a fost susţinut de mai mulţi elevi ai şcoli parohiale, care au adus un omagiu Zilei Naţionale prin poezie şi muzicӑ.

Foto credit: Parohia Schiedam

Comentarii Facebook


Știri recente