Ambasadoarea Greciei în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de miercuri, 9 iunie 2021, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Doamna Sofia Grammata, ambasadorul Greciei la Bucureşti.

La începutul întrevederii, Patriarhul României a apreciat bogata experiență diplomatică a Excelenței Sale şi a urat succes în misiunea sa în țara noastră.

În acest context, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat şi cu acest prilej recunoştinţa Bisericii Ortodoxe Române pentru bursele pe care Biserica Ortodoxă a Greciei le acordă tinerilor studenţi din România, în centrele universitare din Atena şi Tesalonic.

Doamna ambasador a mulţumit pentru primire şi a menţionat că, în perioada de când se află în misiune diplomatică în România, a remarcat rolul central pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească şi a menţionat contribuţia Ortodoxiei în afirmarea valorilor spirituale, inclusiv, în privinţa importanţei familiei tradiţionale.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat bunele relații tradiționale dintre români şi greci şi a subliniat importanţa cunoaşterii culturii bizantine, ca moştenire comună, în domenii ca iconografia şi muzica bisericească.

În continuare, Patriarhul României a arătat că, în contextul provocărilor societăţii contemporane, când lumea întreagă a fost afectată atât de grav de pandemia cauzată de noul coronavirus, este necesară cultivarea comuniunii, a solidarităţii concrete în familie şi în relaţie cu cei aflaţi în suferinţă.

În acest sens, Biserica Ortodoxă Română a contribuit activ la depăşirea multor dificultăţi, generate de pandemie, prin implicarea clerului şi a credincioşilor din parohii, în special, a tinerilor voluntari, exprimând astfel solidaritatea Bisericii cu cei afectaţi de consecinţele pandemiei.

În încheiere, a fost exprimată speranţa că legăturile frăţeşti dintre cele două popoare şi Biserici Ortodoxe surori din România şi Grecia vor continua să se dezvolte pentru binele comun.

Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro. 

Comentarii Facebook


Știri recente