Altarul de vară al parohiei Berindu va fi sfințit

Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, IPS Andrei va fi prezent sâmbătă, 3 august 2013, în mijlocul credincioșilor din parohia Berindu, protopopiatul Huedin. Aici, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va oficia de la ora 20, Slujba Paraclisului Maicii Domnului. Slujba va fi precedată de sfințirea altarului de vară al parohiei, realizat în ultimul an, informează radiorenasterea.ro

Biserica din Berindu, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată în anul 1927. De-a lungul timpului, locașul de rugăciune a fost reabilitat și renovat în repetate rânduri.

„În ultimii trei ani, în parohia noastră, s-au făcut lucrări importante de renovare, s-a introdus încălzirea centrală în biserică și casa parohială și s-a înzestrat biserica cu frumos mobilier bisericesc, sculptat în lemn de tei. Pe viitor, dorim să refacem pictura, în tehnica frescă”, a precizat părintele paroh Mihai Racolța.

Parohia Berindu din Protopopiatul Huedin mai are o biserică veche, numită și „biserica de pe deal”, ce datează din anul 1781.

Comentarii Facebook


Știri recente