Altare închinate Sfinţilor Paisie Aghioritul şi Porfirie Cavsocalivitul, în suburbiile Atenei

Duminica trecută au fost sfinţite două altare laterale aparţinând Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie al Tesalonicului, aflată în suburbia Sfântul Dimitrie din Atena, regiunea Attica. Primul altar a fost închinat Sfinţilor Paisie Aghioritul şi Porfirie Cavsocalivitul. Al doilea, icoanei Maicii Domnului – Portăriţa de la Mănăstirea greacă Iviron.

Sfinţii au fost înscrişi recent şi în calendarul Bisericii Ortodoxe Române. Decizia de înscriere a Sf. Paisie Aghioritul a fost luată de Sfântul Sinod în şedinţa din 3-4 iunie 2015. De asemenea, Sfântul Porfirie Cavsocalivitul va fi celebrat anual în 2 decembrie, au hotărât membrii Sfântului Sinod în sesiunea din 4-5 iulie 2017.

Slujba de sfinţire a celor două altare a fost oficiată în 15 octombrie 2017 de PS Agatangel de Fanar, cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade, informează orthochristian.com.

Episcopul Agatangel de Fanar a apreciat că participarea sa la sfinţirea acestor altare reprezintă o mare binecuvântare şi o mare bucurie, iar inaugurarea lor ne aduce lumină și speranță.

Parohul Bisericii, Pr. Matthew Xalaris, i-a mulţumit Episcopului Agatangel de Fanar şi a subliniat că sfinţirea celor două altare este un eveniment plin de bucurie şi Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie este îmbogăţită cu două comori nepreţuite.


Sfinţii Paisie Aghioritul şi Porfirie Cavsocalivitul sunt bine cunoscuţi şi foarte iubiţi în întreaga lume ortodoxă, iar cărțile lor sunt printre cele mai bine vândute cărți ortodoxe în limba engleză. Multe biserici ocrotite de Sfântul Paisie Aghioritul au apărut în Grecia, Siria, Rusia, România, dar şi în alte ţări.

Foto credit: romfea.gr

Comentarii Facebook


Știri recente