Alex Dima le-a vorbit elevilor ieșeni despre curajul schimbării: Nu vă speriați să faceți un pas la stânga sau la dreapta

Jurnalistul Alex Dima a vorbit luni despre curajul schimbării în cadrul conferinței Superkids, proiect al elevilor Liceului Varlaam Mitropolitul din Iași.

Alături de Alex Dima, la această ediție a vorbit și Patricia Brohanschi, specialist în comunicare și inițiatoare a unor proiecte culturale de amploare, informează Doxologia.

Evenimentul a debutat cu intervenția Patriciei Brohanschi, care a vorbit despre rolul comunicării în societatea actuală și despre cum proiectele culturale pot deveni punți între generații și surse de transformare interioară.

„Cred că este important ca, atunci când credem în ceva, să fim consecvenți, pentru că rezultatele nu au cum să nu apară, dacă încercăm cât putem de mult. Este foarte important să căutăm oameni care să rezoneze cu ideea respectivă, pentru că, în zona de evenimente, în special, nu poți să fii un lup singuratic. Ai nevoie de oameni, ai nevoie de echipe, ai nevoie de sprijin”, le-a spus Patricia Brohanschi elevilor.

Nu vă speriați să faceți un pas la stânga sau la dreapta

Alex Dima a oferit o mărturie emoționantă despre drumul său în jurnalism, despre chemarea adevărului și despre responsabilitatea pe care o are fiecare comunicator în fața societății.

Jurnalistul i-a rugat pe tineri să rămână cu următorul mesaj de la el: „Chiar dacă o luați, în viață, pe un drum și, la un moment dat, realizați că nu este drumul vostru, schimbați-l!”.

„Ce vreau să spun este că, dacă nu vă găsiți calea, dacă drumul pe care ați apucat vi se pare, la un moment dat, că nu este cel potrivit pentru voi, nu vă temeți și nu vă speriați să faceți un pas la stânga sau la dreapta. Trebuie să aveți curajul să o luați de la capăt”.

Așa am făcut eu în momentul în care am intrat în jurnalism, a evocat Alex Dima. „Habar nu aveam cu ce se «mănâncă» povestea asta”.

„Am terminat Facultatea de Teologie, apoi am urmat un program postuniversitar în Comunicare și Relații Publice. Am predat un an și, în același timp, lucram ca agent comercial. Vindeam biscuiți și ciocolată prin târguri din București. Nu mă simțeam bine cu ceea ce făceam. Îmi plăcea foarte mult să predau, dar salariile erau foarte mici în acea perioadă. Așa că am făcut o schimbare. Șansa a fost să descopăr jurnalismul”.


Şcoala „Varlaam Mitropolitul” este o şcoală particulară, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care dezvoltă un program de învăţământ de excelenţă, pentru clasele I – VIII, dar și două clase de liceu. Se adresează familiilor care doresc să fie în parteneriat conştient şi activ cu Biserica şi Şcoala, pentru formarea copiilor lor.

Foto credit: Doxologia / Mihail Vrăjitoru


Știri recente