„Alergăm pentru spitalul copiilor” – eveniment caritabil la Caransebeș

Centrul de voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului organizează sâmbătă, 18 iunie 2016, începând cu ora 09:00, în Parcul Teiuș din municipiul Caransebeș, un eveniment caritabil, intitulat „Alerg pentru spitalul copiilor”, a precizat Roxana  Novacovici.

Evenimentul își propune strângerea de fonduri pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România, la București.

Prin această inițiativă, orașul Caransebeș se alătură, astfel, celorlalte 12 orașe participante care, printr-o alergare simbolică, plănuiește să strângă atât o sumă de bani care să aducă mai aproape de realitate posibilitatea tratării copiilor bolnavi de cancer în țara noastră, dar și rugăciuni pentru binecuvântarea acestui cros al inimilor, astfel încât să aducă lumina credinței și speranța vindecării în sufletele celor ce nădăjduiesc în Dumnezeu.

Ceea ce trebuie să știți este că acest eveniment nu este un concurs. Nu există timpi, traseu sau înscrieri. Este un eveniment care are ca scop strângerea de fonduri pentru spital şi promovarea acestui scop caritabil. Ne strângem la ora stabilită, facem o poză, vă povestim despre proiect, iar apoi fiecare aleargă cât poate şi dacă doreşte. Este o alergare simbolică!, a precizat profesor Petrișor Rada, coordonatorul centrului de voluntariat.

Primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România se dorește a fi construit doar din fonduri private, adunați în timp de 3 ani, suma estimată fiind de 80.000.000 lei. Asta ar însemna ca, fiecare român care trăiește în ţară, să doneze 1 leu, o dată la 9 luni, sau 4 lei în total. Spitalul va fi deţinut şi operat de o fundaţie, în Bucureşti, el va avea 50 de paturi, 2 săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie și secţie de transplant medular.

Centrul de voluntariat din cadrul Sectorului social-filantropic, misionar şi activităţi cu tineretul al Episcopiei Caransebeşului coordonat de prof. Rada Petrişor reuneşte copii şi tineri din liceele „C. D. Loga” şi „Traian Doda” din Caransebeş, precum şi de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”.

Comentarii Facebook


Știri recente