Alegerile noastre şi alegerea Domnului

În timpurile moderne, oamenii îşi administrează libertatea printr‑un intens exerciţiu al trierii opţiunilor, într‑un sisific și sobru joc al acceptării sau respingerii, nu întotdeauna îndelung chibzuit. Se pare că fericirea (sau nefericirea) generaţiilor de azi se cuantifică aproape linear în schemele probabilistice ale ofertelor diversificate şi ale soluţiilor multiple la problemele curente.

„Omul nou” nu‑şi alege doar profesia, iubirea și prietenii. În satul global, se optează la nesfârșire pe toate treptele piramidei lui Maslow. Gurmanzii au acces în oraşul lor la mâncăruri felurite, cu fructe, sosuri şi legume din cele mai îndepărtate regiuni ale globului, snobii de pretutindeni se îmbracă toți la fel, ca la comandă, după ultima modă. Reţelele de socializare ajută la selectarea clubului de prieteni şi creează spațiu pentru conversaţii savante sau de cartier, după preferinţa de moment. Enciclopediile digitale facilitează lărgirea orizontului cunoaşterii şi contacte inedite de cultură şi spiritualitate.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…