Alba Iulia | Tehnici de pictare a icoanelor prezentate la „Atelierele Museikon”

În perioada 23-28 octombrie 2017 se va desfășura la Alba Iulia prima ediție a Atelierelor Museikon. Evenimentul cultural-artistic și duhovnicesc este adresat publicului interesat de arta religioasă, dar și celui care și-ar dori să afle cum se pictează o icoană şi care sunt provocările pe care le întâmpină iconarul astăzi.

Dialogul cu pictorii va putea avea loc zilnic între orele 9-13 și 15-19, de luni până vineri, iar sâmbătă, 28 octombrie, între orele 9 și 17, potrivit site-ului oficial al Arhiepiscopiei Alba-Iuliei.

Museikon încearcă să îi aducă alături pe cei care știu ce este icoana și pe cei care nu mai știu, pentru a afla unii de la alții că societatea contemporană trăiește prin și pentru icoană tot atât de mult cum s-a trăit și în veacurile trecute.

Pictorii participanţi sunt: ieromonahii Pantelimon Șușnea și Siluan Timbuș, preotul Nicolae Bălan, profesorul univ. dr. Marcel Muntean, restauratoarea Daniela Burnete și pictorii Teona Antonescu, Ana Jilinschi, Claudiu Mihăilă, Andrei Nuțu, Florin Poenariu, Cristina Răileanu și Adrian Sicoe.

Prezența lor la Alba Iulia nu se va limita doar la realizarea unor icoane, în diverse tehnici, ci va include și conferințe, care se vor desfășura tot în atelier, începând cu ora 17, de luni până vineri. Publicul este invitat la clădirea Museikon din Alba Iulia, str. Unirii, nr. 3, între 23 și 28 octombrie 2017.

Evenimentul are loc în contextul marcării Anului omagial 2017 în Patriarhia Română, consacrat sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti.

Foto credit: doxologia.ro

radiorenasterea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente