Alba Iulia: Simpozion de Artă Sacră la Mănăstirea Pătrângeni

În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Buna Vestire de la Pătrângeni găzduiește lucrările celei de a XII-a ediții a Simpozionului Național de Artă Sacră.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a promova tineri cu potențial creativ deosebit, oferindu-le prin intermediul Școlii de Vară de la Mănăstirea Buna Vestire, o alternativă la sistemul de învățământ actual.

Ediția din anul acesta are ca temă Îngerul din albastru văzut de artiști. Tema propusă tinerilor artiști le oferă acestora șansa de a reprezenta pe pânză chipul angelic ce însoțește pe om pe drumul vieții, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Activitatea participanților la Școala de Vară va fi încununată de o expoziție care va conține cele mai bune lucrări ale artiștilor, expuse în muzeul mănăstirii.

În data de 4 august 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la Mănăstirea Buna Vestire. Cu acest prilej, ierarhul a adresat tinerilor participanți un cuvânt duhovnicesc despre importanța îngerului păzitor în viața noastră duhovnicească.

Este minunat să ştim că în jurul nostru se află îngeri care ne poartă de grijă, ajutându-ne să ne îndeplinim rostul în această lume. Este frumos să-i iubim pe îngeri, să ne rugăm lor, să vorbim despre ei sau să îi zugrăvim. Îngerul este un ghid iscusit în această vale de lacrimi, în care ne însoţeşte cu iubire, de la naştere până în clipa morţii, când va înălţa sufletul nostru la ceruri, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Proiectul face parte din programul Centrului de Creație și Cercetare Continuă Sfântul Evanghelist Luca din cadrul secției de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

Comentarii Facebook


Știri recente