Alba Iulia | IPS Irineu a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri

În vinerea din săptămâna a cincea din Postul Mare, în Biserica Ortodoxă se săvârșește Denia Acatistului Bunei Vestiri. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat la Catedrala Reîntregirii Slujba Imnului Acatist, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit în data 31 martie 2017, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța rugăciunilor Maicii Domnului, precum și purtarea de grijă a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu față de toți oamenii.

Maica Domnului are mare îndrăznire și trecere în fața dumnezeirii întreit strălucitoare, încât, pe bună dreptate, ne spune Sfântul Metodie: «Ea este singura ființă căreia Dumnezeu nu i se poate împotrivi», a subliniat ierarhul.

***

Această zi de cinstire a Maicii Domnului își are originea în intervenția miraculoasă a Fecioarei Maria în timpul atacării Constantinopolului de către perși și avari, în 7 august 626. În timp ce împăratul Heraclie se afla într-o expediție în Orient, departe de Constantinopol, Patriarhul Serghie a organizat o procesiune cu lemnul Sfintei Cruci, cu „icoana nefacută de mână” a lui Hristos și cu veșmântul Maicii Domnului.

Patriarhul a îndemnat poporul să înalțe rugăciuni către Nascătoarea de Dumnezeu. Râvna locuitorilor a fost atât de mare, încât au reușit să respingă atacul inamic. În semn de mulțumire, întregul popor al capitalei a petrecut noaptea victoriei citind Imnul Acatist în biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne.

 

Comentarii Facebook


Știri recente