Alba Iulia: Expoziții dedicate evenimentului Marii Uniri

Muzeul icoanei și al cărții vechi din Alba Iulia, Museikon, a găzduit recent două expoziții dedicate evenimentului Marii Uniri. La cele două vernisaje au participat personalități ale vieții culturale, clerici și pasionați de artă și istorie.

Lansarea primei expoziții, intitulată 100 de zile ale Marii Uniri, a avut loc în data de 10 noiembrie 2017. În cadrul acesteia au fost expuse, în mod simbolic, scene ce preced și succed momentul Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei.

În data de 14 noiembrie 2017 a avut loc expoziţia fotodocumentare intitulată Gară pe drumul Marii Uniri. Au fost prezentate documente de arhivă şi fotografii inedite care au ilustrat rolul deosebit de important al căilor ferate în procesul de dezvoltare a României Moderne şi pe tot parcursul Primului Război Mondial.

Acest eveniment face parte dintru-un proiect de promovare a patrimoniului cultural care a fost iniţiat de Asociaţia neguvernamentală DAR Development. Expoziția a fost pregătită de specialiştii Arhivelor Naţionale ale României, ai Muzeului Naţional al Unirii şi de cei de la Consiliul Judeţean Alba.

Sursa foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente