Al doilea hram la mănăstirea românească din Portugalia. „Să alegem partea cea bună!”

„Să alegem partea cea bună!”, a fost îndemnul adresat de Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia sâmbătă, 15 august, credincioșilor prezenți la hramul singurei mănăstiri românești din Portugalia.

Mănăstirea Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” din Aldeia de Santa Margarida și-a serbat pentru a doua oară hramul, fiind înființată la începutul anului 2019 și sfințită în noiembrie.

Îndemnul de a alege „partea cea bună” a fost în legătură cu textul evanghelic care prezintă vizita Mântuitorului la surorile lui Lazăr, Marta și Maria.

„La aceasta suntem și noi chemați, să alegem partea cea bună. Încă de la botez, prin lepădarea de satana și unirea cu Hristos. Și ce înseamnă a alege partea ce bună? Înseamnă: ascultarea, rugăciunea și Euharistia”, a explicat PS Teofil.

„Să ascultam cuvântul Dumnezeu, iar apoi să fim împlinitori a acestuia. Să citim în fiecare zi câte un fragment din Sfânta Scriptură. Aceasta trebuie citită cu rugăciune și cu povățuire duhovnicească”.

„Apoi rugăciune. Mântuitorul ne îndeamnă să ne rugăm, asemenea și Sfântul Pavel. Dimineața și seara să avem momente de rugăciune, să ne împletim munca cu rugăciunea. Din toate bucuriile, întristările necazurile, să ne facem rugăciune. Toate trebuie să ne lege de Dumnezeu”.

„Al treilea lucru, Euharistia. Chiar dacă suntem vii, dar nu suntem uniți cu Hristos prin Euharistie suntem morți. Suntem cadavre umblătoare. El e adevarata mâncare și adevarata băutură, doar El e cel care ne dă viață. Să ne dorim să ne împărtășim cu Domnul prin Taina Euharistiei. Cine trăiește cu Hristos aici pe pământ, va trăi și în veșnicie tot cu Hristos”, a spus Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Mănăstirea a fost prezentată anul acesta, într-un material media, de jurnaliștii Elena Stancu și Cosmin Bumbuț care străbat Europa într-o autorulotă și documentează viața românilor din străinătate.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente