Ajutor pentru persoanele afectate de inundațiile din centrul județului Galați

Acțiunile social – filantropice pentru familiile afectate de inundațiile produse în centrul județului Galați au continuat.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, duminică, 23 octombrie 2016, copiii din parohiile Pechea, Slobozia Conachi, Cuza-Vodă și Izvoarele au primit îmbrăcăminte și încălțăminte pentru iarnă  în valoare de 38.000 lei. Banii provin din fondul de 50.000 lei alocat familiilor de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Luni, 24 octombrie 2016, prin implicarea unor preoți din cadrul Protopopiatului Tecuci, în zonele inundate din localitatea Pechea a fost organizat un prim transport de lemne. Acesta a fost manevrat și pregătit pentru foc de voluntarii care i-au însoțit pe preoți, notează site-ul oficial la Eparhiei.

De asemenea, pe baza unei liste întocmite de preoții parohi, în localităile Pechea și Cuza-Vodă au fost distribuite 10 tone de cereal, grâu și porumb, acestea fiind rezultatul unei colecte realizate la nivelul protopopiatului Tecuci, dar și al altor parohii din cadrul protopopiatului Covurlui (parohia Nămoloasa).

La prânz, familiile aflate în dificultate au primit din partea preoților și al voluntarilor pachete cu hrană caldă și alte alimente neperisabile.

Toate aceste activități au avut loc cu sprijinul celor 30 de voluntari din zona Tecuciului care ajută la decolmatarea caselor și la spălarea și recondiționarea a obiectelor de mobilier și de uz casnic din locuinele afectate.

Programele de întrajutorare vor continua și în zilele următoare cu alte transporturi de lemne pentru foc, cereale, mobilier și alimente neperisabile

Comentarii Facebook


Știri recente