Ajutor pentru familii defavorizate din Protoieria Mioveni

În ziua de 19 februarie 2016, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei în cadrul Protoieriei Mioveni. Astfel, parohiile din Cercul nr. 6 pastoral (Lunca Stejaret, Budeasa Mare, Budeasa Mică, Borlești, Dobrogostea, Merișani, Scheau, Rogojina) au dăruit alimente unor familii defavorizate, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, în Eparhie se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat Campionii Bucuriei coordonat de Pr. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente