„Ajutor pentru elevi”: Voluntarii Catedralei Naţionale au oferit laptopuri pentru centrul social al unei parohii ilfovene

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au organizat vineri o nouă acțiune cuprinsă în campania „Ajutor pentru elevi!”.

Ei au oferit 10 laptopuri pentru Centrul social „Sfântul Gheorghe” al Parohiei Moara Săracă din comuna Moara Vlăsiei, județul Ilfov. Acestea vor fi utilizate de copiii care frecventează centrul.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat:

„De această dată ne-am întâlnit cu cei 12 copiii înscriși în program care se vor bucura de meditații, activități recreative, hrană, îmbrăcăminte, precum și de cele necesare desfășurării optime a activităților școlare. Ne vom da silința să le asigurăm, pe cât se poate, un trai mai bun. Acest proiect a dat roade foarte bune unde am reușit să-l implementăm”.

Parohia Moara Săracă a identificat 12 tineri, aceștia urmând să beneficieze, la rândul lor, de sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale în ceea ce privește accesul la educaţie, prin oferirea celor necesare desfășurării optime a activităților școlare.

Astfel, elevii vor beneficia de consiliere psihologică şi psihoterapie, precum și de ghiozdane, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte sau alte produse specifice, necesare în procesul de învățare.

Pr. Cornel Enache, din Parohia Moara Săracă, județul Ilfov, a spus că proiectul „vine să completeze aceste activități, dar să sprijine copiii care au poate cea mai mare nevoie de astfel de activități și de un astfel de sprijin, pentru că acest proiect include și o componentă materială, astfel ca pe parcursul întregului an școlar vor fi sprijiniți și sperăm ca în felul acesta rezultatele lor la învățătură să se îmbunătățească semnificativ”.

În cadrul campaniei sunt înscriși peste 40 de elevi din județele Ilfov și Prahova, campania derulându-se pe  parcursul unui an calendaristic.

La finalul activității, copiii au primit daruri din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

Foto credit: Voluntarii Catedralei Naţionale

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente