„Ajutor pentru elevi”: A fost oferit sprijin pentru familii ai căror copii sunt înscrişi în program

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat miercuri, în parohiile Balta Neagră, Moara Vlăsiei și Grădiștea din județul Ilfov, şi Balta Doamnei din județul Prahova, o nouă acțiune cuprinsă în proiectul „Ajutor pentru elevi”.

De data aceasta, au fost sprijinite cu pachete alimentare 24 de familii ai căror copii sunt înscrişi în program.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat:

„Încercăm să intensificăm aceste activități, pentru a-i sprijini pe toți cei peste 40 de copii care sunt înscriși în acest program al Patriarhiei Române. Efortul de astăzi a cuprins toate parohiile care au copii înscriși în program, ne-a adus față în față cu părinții copiilor, cu problemele reale din casa fiecăruia”.

Pr. Cornel Enache de la Parohia Moara Săracă, județul Ilfov,  le-a mulţumit voluntarilor pentru efortul lor.

„Acțiunea de astăzi a reprezentat un gen nou de activități pe care voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale le vor desfășura în parohia noastră. O activitate ale cărei roade se văd deja în celelalte localități în care programul se desfășoară, cu direcționare către copiii aflați într-o situație mai delicată din punct de vedere social”.

„Și cei din parohia noastră vor fi sprijiniți consistent pe parcursul unui an de zile, într-o primă etapă cu îmbrăcăminte, rechizite și ceea ce au nevoie, inclusiv meditații, pentru a se descurca la fel de bine, de ce nu chiar mai bine decât alți colegi de-ai lor la învățătură. Începutul este promițător și pentru asta doresc să le mulțumesc voluntarilor Catedralei Mântuirii Neamului pentru faptul că au luat în considerare acordarea sprijinului necesar și pentru comunitatea noastră”.

În cadrul campaniei, sunt înscriși peste 40 de elevi din județele Ilfov și Prahova care, pe parcursul unui an calendaristic, vor beneficia de sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale în ceea ce privește accesul la educaţie, prin oferirea celor necesare desfășurării optime a activităților școlare, de la consiliere psihologică şi psihoterapie până la ghiozdane, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte sau alte produse specifice, necesare în procesul de învățare.

Foto credit: Voluntarii Catedralei Naţionale

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente