Ajutor pentru creștinii persecutați din Siria

Românii ortodocși sunt îndemnați să vină în sprijinul creștinilor din Siria și din alte zone din Orientul Mijlociu aflați în suferință. Patriarhia Română își reafirmă solidaritatea cu Patriarhia Antiohiei și a Întregului Orient și cu Patriarhia Siriană a Antiohiei și desfășoară, în această perioadă, o colectă în bani destinată victimelor prigoanei și violenței din această parte a globului.

„Colecta este un simbol de iubire și solidaritate. Suntem toți frați în Biserică, iar această ajutorare între frați există încă din timpul Sfinților Apostoli. Relațiile între Antiohia și Biserica Ortodoxă Română întotdeauna au fost strânse, iar Biserica noastră întotdeauna a fost ajutată”, a mărturisit pentru TRINITAS TV Arhim. Qais Sadiq, preotul comunității ortodoxe arabe din București.

În anul 2013, potrivit rapoartelor organizațiilor internaționale, în Siria, 1.213 creștini au murit pentru credința lor, peste 60 de biserici creștine au fost distruse și aproape 500.000 de creștini au părăsit această țară. Nu e nevoie, însă, de statistici pentru a constata în primul rând lipsurile materiale ale oamenilor care au scăpat cu viață și care încă mai trăiesc în aceste locuri.

Conflictul din Siria a început în martie 2011. Sfântul Sinod al Bisericii noastre a hotărât organizarea colectei destinată creștinilor sirieni în ședința de lucru din 13 februarie. Aceasta a început pe 27 aprilie și se va desfășura și în următoarele două duminici, în zilele de 4 și 11 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…