Ajutor pentru bolnavii de cancer

Fundaţia Sfânta Irina din Bucureşti, coordonată de domnul prof. univ. dr. Pavel Chirilă, construiește în Episcopia Caransebeșului, lângă Mănăstirea Nera din localitatea Sasca Montană, primul Centru de Recuperare Oncologică din România, care are ca scop ajutorarea bolnavilor de cancer, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea şi Darius Herea.

Clinica se construieşte în mare parte cu fonduri europene şi va trata şi consilia bolnavii de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii şi depistarea precoce.

Ținând cont că această clinică se construieşte pe teritoriul judeţului Caraș-Severin, alături de o mănăstire importantă a Eparhiei Caransebeșului şi într-o zonă depopulată cu multe probleme sociale, se face apel la bunii credincioşi să contribuie după putere ca proiectul să se poată duce la îndeplinire, pe lângă fondurile europene fiind necesare şi contribuţii interne din partea comunităţii locale. La aceste considerente se adaugă statisticile îngrijorătoare ale Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin care arată că judeţul ocupă locuri fruntaşe la mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, cancerul de col uterin şi cancerul de colon, numai în ultimele luni depistându-se 915 noi cazuri de cancer, pe lângă cei 7.935 bolnavi deja înregistraţi.

Pentru că ajutorarea celor ce sunt în nevoi este o cerinţă de căpătâi a Bisericii, se va organiza o colectă de strângere de fonduri pentru a ajuta la finalizarea lucrărilor a primului Centru de Recuperare Oncologică din România, în toate oficiile parohiale și mănăstirești din Episcopia Caransebeșului, colecta desfășurându-se în 21, 22, 29 și 30 noiembrie.

Toți cei care doresc să contribuie la această campanie derulată de Episcopia Caransebeșului în perioada următoare au posibilitatea să apeleze și persoana de contact a Centrului eparhial Doinița Văran, la numărul de telefon 0745174884, sau pot să folosească IBAN-ul Asociației Ioan Popasu, Banca Transilvania Caransebeș, RO74BTRL01101205W39949XX, CIF 20215810.

Comentarii Facebook


Știri recente