Ajutoare umanitare pentru cei afectaţi de inundaţii din Episcopia Caransebeșului

135 de familii afectate de inundaţii din Protopopiatul Ortodox Reșița au primit ajutor material din partea Episcopiei Caransebeşului.

La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentații Sectorului Social-Filantropic, Misionar și Activități cu Tineretul al Episcopiei Caransebeșului, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Reșița, au împărțit alimente persoanelor afectate de  inundații din parohiile Remetea Pogănici, Fârliug, Șoșdea, Bocșa Montană, Bocșa Română, Bocșa Vasiova și Ramna, informează Pr. Nicolae Codrea.

Așa cum era normal, am acordat ajutoare acelora care au suferit de pe urma inundațiilor din Protopopiatul Reșița. Astfel, au primit alimente de primă necesitate: conserve, ulei, orez, apă și ce mai era necesar, sinistrații din parohiile Remetea Pogănici, Fârliug, Șoșdea, Bocșa Montană, Bocșa Română, Bocșa Vasiova și Ramna.  135 de familii care au suferit de pe urma inundațiilor au beneficiat de acest ajutor de urgență din partea Episcopiei, prin intermediul Băncii de alimente, pe care eparhia o administrează, a declarat pr. Gozman-Pop Gabriel, consilierul Sectorului Social-Filantropic, Misionar și Activități cu Tineretul al Episcopiei Caransebeșului.

Desigur că ajutorul pe care îl vom acorda nu se va opri aici, a mai precizat pr. Gozman-Pop Gabriel:

Împreună cu preoții din parohiile amintite vom încerca să găsim soluții pentru a-i ajuta pe semenii noștri aflați în suferințe în aceste momente dificile, iar pe această cale facem un apel la bunii noștri credincioși pentru a veni în sprijinul fraților lor. În acest scop, în toate parohiile de pe cuprinsul Episcopiei Caransebeșului se va desfășura o colectă în bani, până la data de 17 iulie, iar cu banii adunați vor fi ajutate familiile care au avut de suferit cel mai mult de pe urma inundațiilor, a precizat pr. Gozman-Pop Gabriel.

 

Comentarii Facebook


Știri recente