Ajunul Bobotezei la Constanța

Sfânta Liturghie de la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța a fost oficiată duminica aceasta de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Sute de constănțeni au participat în continuare la slujba în cadrul căreia ierarhul a sfințit peste 60.000 de litri de apă, informează TRINITAS TV.

„Este mare agheasma aceasta și de aceea se săvârșește doar în două zile ale anului. Se folosește spre izgonirea răului din sufletele noastre, din casele noastre și din calea noastră. Se ia în aceste zile, de pe 5 ianuarie până pe 14 ianuarie, pentru că este praznicului Botezului Domnului când cerurile sunt deschise”, a spus ÎPS Părinte Teodosie.

Agheasma urmează să fie îmbuteliată în peste 120.000 de sticle de plastic, acestea urmând să fie împărțite de Bobotează credincioșilor din municipiu. După Sfânta Liturghie, clerul și credincioșii vor porni în procesiune spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba Aghesmei Mari. Conform tradiției, ierarhul Tomisului va arunca în apele mării mai multe cruci ce vor fi recuperate de tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente