Agenția de Știri Basilica | Doi ani de prezență în Social Media

Împlinim astăzi, 20 octombrie 2017, doi ani de prezență în Social Media. În luna octombrie a anului 2015, Agenţia de ştiri Basilica a pătruns în sfera rețelelor de socializare prin înfiinţarea de conturi pe următoarele reţele: Facebook RO/ EN, Twitter RO/ EN, Instagram, Google+ şi Youtube.  Ulterior a fost creat și un cont de Pinterest.

Într-un cuvânt adresat în data de 30 iunie 2010, Părintele Patriarh Daniel a numit spaţiul virtual drept un Aeropag al modernităţii şi a indicat faptul că Biserica trebuie să folosească aceste mijloace de comunicare (reţelele de socializare) în lucrarea ei pastoral-misionară.

Potrivit site-ului facebrands.ro, numărul conturilor de Facebook în România a crescut cu 15,66% în anul 2016, ajungând la începutul anului 2017 la 9,6 milioane de utilizatori. Totodată, o statistică a celor de la Zelist Monitor indică faptul că în România există 570.000 de utilizatori pe Instagram și 380.000 pe Twitter.

Foto: Zelist.ro

În acest sens, Agenţia de ştiri a Patriarhiei Române vine în întâmpinarea tinerilor şi le oferă, prin informaţiile mediatizate pe reţelele de socializare, o alternativă la haosul informaţional regăsit în mediul virtual.

Vom continua să dezvoltăm conținutul Basilica.ro pe rețelele de socializare pentru a prezenta românilor, oriunde s-ar afla, Binele de Știut.

Pe care dintre conturile noastre ne urmăriți cel mai des? in Basilica.ro’s Hangs on LockerDome

 

Comentarii Facebook


Știri recente