Agenția Basilica: o oază de comunicare decentă, adecvată și adevărată într-o mare a știrilor false

Episcopul Europei de Nord a felicitat echipa Agenției de știri Basilica la împlinirea a zece ani de activitate și a spus despre aceasta că este „o oază de comunicare decentă, adecvată și adevărată într-o mare a știrilor false”:


Într-o lume tot mai asaltată de prefabricate ale gândirii secularizate, de știri false și de incitări emoționale cinice, Agenția Basilica este o oază de comunicare decentă, adecvată și adevărată. Trăim vremuri în care misiunea prin noile media este o mare provocare pentru Biserică.

Pe de o parte, este o necesitate, nu o opțiune, de vreme ce întreaga societate se află impregnată de aceste noi „rețele” ale cunoașterii și comunicării.

Pe de altă parte, există riscul confundării mijlocului cu scopul, adică a transformării acestor noii medii din unelte de comunicare în medii de viață virtualizată.

Mă bucur să constat că Agenția Basilica este un proiect care are în vedere ambele provocări: atât necesitatea comunicării prin noile medii, cât și a dreptei și chibzuitei folosiri a acestora.

Basilica este un exemplu reușit de de comunicare cu discernământ, spre folosul credincioșilor, dar și a publicului larg.

La mulți ani întru slujirea Adevărului!

† Macarie 

Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord


Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…