Adunarea tinerilor creștin-ortodocși mehedințeni, 2014

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, mănăstirea mehedințeană Topolnița va găzdui duminică, 1 iunie, a V-a ediție a „Adunării tinerilor creștin-ortodocși din Episcopia Severinului și Strehaiei”.

Evenimentul este organizat de Sectorul Învățământ și Tineret al Centrului eparhial, coordonat de Pr. Consilier Ioan Ovidiu Polexă, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, Catedra de Religie, potrivit episcopiaseverinului.ro.

Întâlnirea duhovnicească va debuta cu Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

După slujba euharistică, înainte de deschiderea sesiunilor de discuții, tinerii vor lua parte la tradiționala agapă frățească organizată prin bunăvoința părintelui arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul sfintei mănăstiri.

Anul acesta, invitat special este părintele Augustin Dragomir, starețul mănăstirii Jiana.

Vor participa peste 250 de tineri din cuprinsul eparhiei, însoțiți de preoții coordonatori sau de profesorii de religie. Manifestarea de spiritualitate își propune să dezvolte în rândul tinerilor mehedințeni abilitățile de comunicare, sporirea respectului față de familie și față de valorile ortodoxiei și conștientizarea realităților antropologice raportate la dimensiunea duhovnicească.

Comentarii Facebook


Știri recente