Adunarea Societății Femeilor Creștin-Ortodoxe din Timișoara. Sunt un model pentru credincioasele din această parte de țară, a spus IPS Ioan

IPS Ioan - Timişoara martie 2017

De Ziua Internațională a femeii, la Paraclisul „Sfânta Maria” al Parohiei Timișoara-Iosefin a avut loc Adunarea Generală a Societății Femeilor Creștin-Ortodoxe din Timișoara, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului. Evenimentul a avut loc în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Chiriarhul locului.

Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele teme:

  • bilanţul activității societății în anul 2016,
  • prezentarea raportului financiar-contabil pe anul 2016,
  • programul de activități pe anul în curs.

În prima parte a evenimentului a avut loc Slujba Acatistului Bunei-Vestiri, oficiată de IPS Ioan.

După prezentarea proiectelor de viitor, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a elogiat faptele caritative, culturale şi religioase ale acestor femei, săvârșite în mod constant de mai bine de un sfert de veac.

Un grup de credincioase din Timișoara, organizate în această societate creștină a femeilor ortodoxe, a adus astăzi snopul de grâu al roadelor lor, adunate în decurs de un an. S-a văzut câți frați de-ai noștri aflați în necazuri, în spitale și în închisori au fost cercetați. Este de felicitat această preocupare a lor pentru că, pe lângă problemele lor de familie sau de muncă, își găsesc timp și pentru a întinde mâna semenilor lor. Sunt un model pentru credincioasele din această parte de țară, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să le ajute în continuare ca, împreună cu noi, slujitorii Altarelor, să putem avea cât mai multe activități împreună, pentru a-i ajuta pe cei care sunt în nevoi și suferință, a concluzionat Mitropolitul Banatului.

La finalul ședinței, Ierarhul a subliniat datoria de suflet care îi revine Societății Femeilor Creștin Ortodoxe din Timișoara, anume aceea de a-și spori numărul cu noi credincioase, mai ales tinere studente, astfel încât  să răspundă și la întrebările ori problemele tineretului din această lume tot mai secularizată și individualizată. 

De asemenea, Mitropolitul Banatului a sugerat membrelor societății ca, cel puțin o data pe an, la Duminica mironosițelor, toate aceste femei să vină la Sfânta Liturghie îmbrăcate în costumul tradițional românesc, tocmai pentru a se aduce un elogiu tuturor meșteșugarilor portului popular, pe de-o parte, dar și pentru a se prezenta, în spațiul ecclesial, rucodelia de odinioară a mamelor și a bunicilor lor.

 

Comentarii Facebook


Știri recente