Adunarea Protopopiatului pentru Vestul SUA la Sacramento. Ședința a fost prezidată de IPS Nicolae

Preoții și delegații parohiilor din Protopopiatul pentru Vestul SUA al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Statelor Unite ale Americii au participat recent la o serie de ședințe. Evenimentul a avut loc, în perioada 10-12 noiembrie 2017, la Parohia Învierea Domnului din Sacramento și a fost prezidat de IPS Nicolae, informează Biroul de Presă al Mitropoliei.

Adunarea clericilor și delegațiilor însoțitoare a debutat vineri, 10 noiembrie 2017,  când a fost adusă spre închinare copia icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula.

În continuare, a avut loc o primă ședință în care au fost prezentate două referate. Astfel, Horia Groza, parohia gazdă, a dat citire materialului cu tema Mișcarea spirituală Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim în plin regim comunist, iar Paula Matei Platt, Parohia Înălțarea Sfintei Cruci din Upland, a expus proiectul intitulat Pictura bisericească în Biserica Ortodoxă Română.

A doua zi, lucrările Adunării au continuat cu raportul organizației tinerilor, respectiv taberele, conferințele și întâlnirile tinerilor din Mitropolie din ultimul an. Totodată, au fost prezentate activităților Comisiei de Educație Religioasă a Mitropoliei. De asemenea, Ioana Groza de la parohia Învierea Domnului din Sacramento a expus situația Școlilor de duminică din Protopopiat.

Alegerea Consistoriului protopopesc a fost ultimul punct pe Agenda acestei întâlniri. IPS Nicolae a exprimat mulțumiri Părintelui paroh Teodor Gârlonța și tuturor credincioșilor parohiei pentru frumoasa organizare a acestei Adunări de Protopopiat.

În ultima zi a reuniunii, IPS Mitropolit Nicolae a oficiat în data de 12 noiembrie 2017 Sfânta  Liturghie la parohia Sfântul Gheorghe și Sfântul Dimitrie cel Nou din Las Vegas.

Foto credit: Mitropolia Americii

Comentarii Facebook


Știri recente