Adunarea preoților din Protopopoiatul Triveneto II, Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, în ziua de joi, 5 martie 2015, preoții din protopopiatul Triveneto II s-au reunit în cadrul unei ședințe de lucru la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Padova, informează episcopia-italiei.it.

În deschiderea ședinței, Părintele Protopop Gabor Codrea a reamintit preoților graficul conferințelor protopopiale din anul acesta, conferințe care vor dezbate problematica înscrisă în tema propusă de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în cadrul „Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii, azi” și al „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete.”

Părintele Nicolae Ticiu a deschis seria conferințelor din anul acesta, tema pe care a pus-o în atenția celor prezenți a fost: „Coordonatele biblice, patristice, eclesiologice, canonice, legislative bisericești și civile ale misiunii parohiei. Parohia ortodoxă română în lumina legislației bisericești și civile, de-a lungul timpului și până astăzi.” Materialul prezentat, bine argumentat din punct de vedere scripturistic, a reușit să pună accentul pe concepția eclesiologică a Ortodoxiei care îl situează pe preot nu deasupra Bisericii sau a credincioșilor, ci în Biserică alături de credincioși. Păstorii și credincioșii alcătuiesc o familie duhovnicească, iar participarea tuturor credincioșilor la viața liturgică a parohiei trebuie să rămână regula de aur a pastorației. Vorbind pe marginea materialului prezentat, părintele protopop a scos în evidență faptul că biserica este locul unde se mărturisește și se trăiește credința, spațiu al păcii, armoniei și al dragostei.

„Am discutat și despre organizarea taberelor protopopiale din vară. În organizarea taberei, ținând cont de experiența anilor trecuți, vom avea în vedere departajarea strictă a elevilor pe categorii de vârstă, motiv pentru care vom organiza două tabere, una cu copii cu vârsta între opt și doisprezece ani și o alta cu copii cu vârsta între doisprezece și patrusprezece. Poate fi o problemă internă a protopopiatului nostru, dar poate fi utilă și altor frați care vor să organizeze astfel de tabere, deoarece e necesar ca programele de tabără să fie diferite pentru fiecare categorie de vârstă. Discuțiile lucrative au continuat și pe timpul agapei organizate prin grija doamnei preotese Irina Verzea”, a precizat părintele Neculai Postolache.

Comentarii Facebook


Știri recente