Adunarea Națională Bisericească se reunește la Patriarhie

În Aula Magna a Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va avea loc pe 27 februarie 2013 ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești. Membrii forului vor participa de dimineață la o slujbă de Te Deum, oficiată în Catedrala patriarhală.

Joi, 28 februarie, la Reședința patriarhală va avea loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ierarhii vor participa, în deschiderea lucrărilor, la o slujbă de Te Deum oficiată în Catedrala patriarhală.

Atât slujba de Te Deum dinaintea ședinței Adunării Naționale Bisericești, cât și cea din deschiderea lucrărilor Sfântului Sinod vor fi transmise în direct de TRINITAS TV.

Această Adunare este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale, format din membrii Sfântului Sinod și din câte trei reprezentanți (un cleric și doi mireni) ai fiecărei eparhii. Adunarea Națională Bisericească va examina Raportul general anual al Consiliului Național Bisericesc în legătură cu activitatea Bisericii Ortodoxe Române din anul 2012 și va lua hotărâri privind buna desfășurare a vieții bisericești în anul 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente