Adunarea Generală Parohială la Catedrala Episcopală din Melbourne

La Catedrala Episcopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Melbourne, Australia, a avut loc astăzi, 13 februarie, Adunarea Generală Parohială, informează Radio TRINITAS.

Conform ordinii de zi anunțată de Consiliul Parohial, au fost prezentate Rapoartele de activitate pentru anul 2010:

– Raportul pastoral al preotului Dumitru Coman,

– Raportul administrativ al Consiliului Parohial,

– Raportul financiar,

– Raportul cenzorilor,

– Raportul activității Comitetului de Doamne.

După ce au fost discutate problemele curente și s-au făcut clarificări pe baza rapoartelor prezentate, Adunarea Generală Parohială a hotărât și a împuternicit Consiliul Parohial să înceapă negocierile și să obțină aprobările din partea Monumentelor Istorice, în vederea înlocuirii acoperișului Bisericii în cursul anului 2011.

Biserica și casa parohială au fost construite între anii 1865-1867, ca proprietate a Bisericii Catolice Apostolice din Australia, cu centrul ierarhic la Londra. Din anul 1950, când a decedat ultimul preot catolic apostolic și până în anul 1978 întregul așezământ a fost folosit de Biserica Anglicană. Din anul 1978 parohia românească a preluat cu chirie proprietatea, pentru ca în anul 1980 să o cumpere și astfel Biserica cu casa parohială aparține comunității parohiale românești din Melbourne. Biserica este declarată monument istoric fiind construită din piatră albastră.

Acoperișul trebuie refăcut pentru că nu a fost schimbat niciodată și din cauza acestui fapt s-a deteriorat, iar apa se infiltrează și pune în pericol pictura Bisericii.

La ședință a participat Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Românilor din Australia și Noua Zeelandă, care a evidențiat eforturile Consiliului Parohial în rezolvarea problemelor administrative ale parohiei, a îndemnat comunitatea la unitate, să fugă de păcat și să cerceteze Biserica în stare de smerenie precum ne arată Mântuitorul Iisus Hristos în pilda Vameșului și Fariseului din ziua de astăzi; a îndemnat la o trăire autentică în spiritul învățăturii de credință ortodoxă, păstrând ceea ce ne-au lăsat înaintașii ca moștenire.

Comentarii Facebook


Știri recente