Adunarea Generală C.A.R. din Arhiepiscopia Bucureştilor

Părintele Gheorghe Zaharia a fost reales luni, 22 februarie 2016, președinte al Asociației Casa de Ajutor Reciproc a clericilor și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței anuale a Asociaţiei, întrunire prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Evenimentul a avut loc la Centrul pentru formare continuă Dumitru Stăniloae din Capitală. De asemenea, în cadrul şedinţei a fost prezentat raportul de activitate pentru anul 2015 şi s-au făcut propuneri pentru îmbunătăţirea sistemului de ajutorare.

„S-a vorbit aici despre un mandat de patru ani care se încheie acum, dar care dorim să continue pentru că în această perioadă s-a observat o evidentă îmbunătăţire a situaţiei de la Casa de ajutor reciproc: în primul rând mai mulţi membri ca în momentul când actualul preşedinte a preluat mandatul, apoi o scădere a dobânzilor şi o creştere a plafonului, adică a sumei care poate fi obţinută de la CAR, de asemenea se observă o ascensiune a cererilor de ajutor în ultimii trei-patru ani, adică mult mai multe sume oferite în această perioadă decât în perioadele de dinainte. Toate aceste lucruri arată că în activitatea «Casei de Ajutor Reciproc» a clerului şi credincioşilor din Arhiepiscopia Bucureştilor se observă o lucrare dinamică pusă în slujba aproapelui”,a declarat pentru Radio TRINITAS Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

La ședința anuală au luat parte și reprezentanți ai Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, precum şi ai Episcopiei Giurgiului ca filiale asociate a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, a apreciat că întrunirea a fost un bun prilej de prezentare a eforturilor făcute la nivelul conducerii Casei pentru ca aceasta să devină o instituție puternică, cu mulți membri: „Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, în mod deosebit, a cerut şi a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel să rămână membru în Asociaţia CAR a Arhiepiscopiei Bucureştilor, tocmai cu scopul de a oferi preoţilor şi angajaţilor mireni din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului posibilitatea de a beneficia de cele mai substanţiale împrumuturi şi astfel de a depăşi momente dificile din viaţa şi activitatea lor”, a precizat Preasfinţitul Părinte Galaction.

Scopul Casei de Ajutor Reciproc este acordarea de împrumuturi rambursabile şi acordarea de ajutoare nerambursabile membrilor săi, la cererea acestora în cazuri de înmormântare, boală sau naşterea de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente