Adunarea Generală a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe din România, filiala Galați

Sala de ședințe a Protoieriei Galați a fost gazda ședinței de lucru în cadrul Adunări Generală a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe din România, filiala Galați, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Evenimentul s-a desfășurat în seara zilei de 11 martie a.c. cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și a reunit preoți din slujirea socială, coordonatori de programe social-filantropice din cadrul Comitetelor parohiale din Protoieria Galați, precum și alți membri.

Pe ordinea de zi s-au aflat raportul asupra întregii activități desfășurate în anul 2013 și au fost formulate o serie de proiecte de activități pentru anul 2014 pe cele două coordonate majore: cea educațională – prin implicarea profesorilor de religie în activități comune, și cea socială – prin implicarea doamnelor din comitetele parohiale.

SNFOR filiala Galați, a încheiat în anul precedent 23 de protocoale de colaborare cu diverse instituții gălățene cuprinse în aria de activitate, în scopul asigurării cadrului de conlucrare pe plan religios, cultural și social-filantropic, pentru desfășurarea unor programe și acțiuni comune care să contribuie la creșterea calității serviciilor sociale; a acordat burse unui număr de 8 elevi proveniți din familii aflate în risc social, a organizat meditații pentru elevi de gimnaziu și liceu și s-a implicat în buna desfășurare a mai multor conferințe, simpozioane și lansări de carte.

La final, toți cei prezenți au primit mici daruri constând în iconițe, și revista eparhială „Călăuza Ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente