Adunarea Generală a Federației Filantropia a inclus un moment festiv la 20 de ani de activitate a Asociației Vasiliada

Adunarea Generală a Federației Filantropia, brațul social-filantropic al Patriarhiei Române, s‑a desfășurat luni și marți la Mănăstirea Lainici din județul Gorj. Întrunirea s-a încheiat cu un moment festiv prilejuit de împlinirea a 20 de activitate a uneia din organizațiile membre: Asociația Vasiliada a Arhiepiscopiei Craiovei.

Lucrările au fost prezidate de Părintele Consilier Ciprian Ion Ioniță, coordonatorul Sectorului Social‑Filantropic al Administrației Patriarhale și președintele Federației Filantropia.

Au fost prezentate raportul de activitate și raportul financiar pe anul trecut și stadiile în care se află proiectele finanțate de la nivel central și cele implementare de organizațiile membre.

Pe agenda adunării generale au mai figurat cursurile de formare profesională pentru angajații organizațiilor membre și sprijinul pentru refugiații din Ucraina.

Întrunirea s-a încheiat cu un moment festiv dedicat împlinirii a 20 de ani de activitate a Asociației Vasiliada a Arhiepiscopiei Craiovei. Cu acest prilej organizația a lansat un album aniversar.

Albumul aniversar la 20 de la înființarea Asociației Vasiliada a Arhiepiscopiei Craiovei. Foto: Federația Filantropia

Federația Filantropia  funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române începând din 2007. Este singura organizație non-guvernamentală de tip federativ din Patriarhia Română și furnizează servicii sociale și de formare profesională a adulților.

Membrii Federației Filantropia sunt structurile sociale ale eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române, iar federația desfășoară un parteneriat cu International Orthodox Christian Charities (IOCC), brațul social-filantropic al Adunării Episcopilor Canonici din SUA.

Foto credit: Federația Filantropia

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente