Adunarea generală a Conferinței Bisericilor Europene la Budapesta

În perioada 3-8 iulie 2013 are loc la Budapesta, Ungaria, a XIV-a Adunare generală a membrilor Conferinței Bisericilor Europene (CEC), având ca temă „Conferința Bisericilor Europene și misiunea ei într-o Europă în schimbare”, informează „Ziarul Lumina”.

Biserica Ortodoxă Română este reprezentată la această întâlnire de o delegație condusă de Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale. „Partea centrală a acestei întâlniri va fi votarea unei noi constituții a Conferinței Bisericilor Europene. Delegația Bisericii Ortodoxe Române are nouă membri, dintre care amintim pe Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, pe părintele profesor Viorel Ioniță și câțiva membri laici și tineri care se vor implica în activitățile cu tinerii din cadrul CEC. Nădăjduim să fie o întâlnire cât mai fructuoasă, mai ales pentru partea ortodoxă”, a spus IPS Mitropolit Iosif pentru Trinitas TV.

Lucrările adunării CEC au fost deschise miercuri seară de Înaltpreasfințitul Emmanuel, Mitropolitul grec ortodox al Franței, președintele Conferinței Bisericilor Europene. „Nu este rolul nostru de a rezolva probleme Europei, dar dacă ne schimbăm pe noi înșine putem avea un rol asupra instituțiilor din jurul nostru și putem schimba mediul în care trăim”, a spus ierarhul grec, după cum se arată pe site-ul ceceurope.org.

În cadrul lucrărilor adunării se prezintă, se explică și se supun la vot măsuri de reorganizare structurală a CEC, propuse de o comisie de lucru specială care a întocmit un raport final.

Comentarii Facebook


Știri recente