Adunarea generală a C.A.R. din Arhiepiscopia Târgoviștei

Joi, 23 ianuarie 2014, cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Pãrinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, conform prevederilor legale în vigoare, s-au desfășurat, la sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, lucrările Adunării Generale anuale a Casei de ajutor reciproc a clerului și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Târgoviștei (C.A.R.) care a avut ca obiectiv prezentarea, dezbaterea și aprobarea raportului asupra activitãții pe anul 2013, după cum informează Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviștei.

Evenimentul a fost deschis de cuvântul președintelui instituției, care a prezentat darea de seamă pe anul 2013, apoi, s-a dat citire raportului Comisiei de Cenzori, a fost propus bugetul pentru anul 2013, după care, au avut loc alegeri pentru noua conducere a instituției, fiind ales, ca președinte, Pr. Gheorghe Valeriu, de la Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, din orașul Găești, iar, ca vicepreședinte, Pr. Daniel Bălăjel, de la Parohia „Sf. Nicolae-Andronești” din Municipiul Târgoviște. După aceea, au avut loc dezbateri referitoare la optimizarea activității instituției, și, așa cum a ținut să precizeze Înaltpreasfinția Sa, „la creșterea rolului acestei instituții în misiunea pastorală a Bisericii noastre, prin dezvoltarea unei culturi a solidarității și a susținerii reciproce între membrii sãi”.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului și a salariaților bisericești din Arhiepiscopia Târgoviștei are în prezent 1107 membri titulari, iar, în anul 2013, a acordat împrumuturi în valoare de peste un milion și jumătate lei.

Conform Statutului de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, Casa de Ajutor Reciproc a clerului și a salariaților bisericești are ca scop „acordarea de împrumuturi și ajutoare membrilor sãi, la cererea acestora, iar activitatea acesteia se desfãșoarã potrivit propriului regulament” și cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente