Adunarea Episcopilor Ortodocși recunoscuți canonic din Oceania și Asia

La Sidney, în Australia, s-a încheiat astăzi, 18 octombrie, Adunarea episcopilor ortodocși recunoscuți canonic din Oceania și Asia, informează Radio TRINITAS. Timp de trei zile participanții au dezbătut aspecte legate de afirmarea Ortodoxiei și stabilirea unor acțiuni comune pentru slujirea și împlinirea necesităților spirituale ale creștinilor ortodocși din aceste regiuni.

Adunarea a reiterat angajamentul de a-i reprezenta pe toți fiii Bisericii Ortodoxe în fața celor de altă credință și în fața întregii comunități din aceste zone, precum și de a susține cultivarea scrisului teologic și a educației bisericești.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată la întrunire de Preasfințitul Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…