Adunarea Episcopilor Ortodocși din Peninsula Iberică

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a participat luni, 14 noiembrie 2016, la Adunarea Episcopilor Ortodocși din Spania și Portugalia. Evenimentul s-a desfăşurat în biserica parohiei ortodoxe ruse din Madrid.

Şedinţa a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Policarp, Mitropolitul Ortodox Grec al Spaniei și Portugaliei. La întrunire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai  Patriarhiei Moscovei și ai Patriarhiei Serbiei, informează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.

Ierarhii au dezbătut mai multe aspecte misionare cu privire la diaspora ortodoxă din Peninsula Iberică, dintre care amintim:

– înființarea unei comisii liturgice care să lucreze și să prezinte spre aprobare membrilor Adunării Episcopale un text al Sfintei Liturghii în limba spaniolă, necesar datorită prezenței tot mai numeroase a credincioșilor spanioli în parohiile ortodoxe, dar și pentru a facilita pastorația în mijlocul copiilor și tinerilor, care cu timpul își pierd sau nu stăpânesc bine limba maternă și au dificultăți în înțelegerea Sfintei Liturghii;

– întocmirea și publicarea unui sinaxar cu Viețile Sfinților din Peninsula Iberică, în limba spaniolă;

– intensificarea dialogului și a cooperării cu Biserica Catolică, mai ales pe plan social–educativ.

Sfântul și Marele Sinod: Diaspora Ortodoxă (document oficial) – Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente