Adunarea Episcopilor Ortodocși din Franța, la Catedrala greacă „Sfântul Ștefan” din Paris

La Catedrala greacă „Sfântul Ștefan” din Paris se desfășoară în aceste zile Ședința plenară a Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța. Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale, informează TRINITAS TV.

„S-a evocat munca de până acum a comisiilor, dar și ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și ultimele luni în Biserica Ortodoxă în lume am spune, universală. Printre acestea amintim vizita Patriarhului Constantinopolului la Moscova, viitoarea vizită din octombrie a Patriarhului Constantinopol în România”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale și Meridionale.

În cadrul întrunirii s-au abordat subiecte de interes comun pentru toți ortodocșii din Franța, printre care și traducerea Sfintei Liturghii în Limba franceză: „În comisia teologică și comisia liturgică se discută mult despre căsătoriile mixte dintre unii creștini ortodocși și creștini neortodocși și despre ce putem face în aceste cazuri. De asemenea, se discută la comisia mixtă despre traducerea în Limba franceză a slujbelor ortodoxe. În comisia pastorală se discută despre pastorala tinerilor, pastorala pentru cei din închisori”, a mai adăugat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif.

Întrunirea a fost precedată azi de oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala greacă „Sfântul Ștefan” din Paris.

Comentarii Facebook


Știri recente