Adunarea Episcopilor Ortodocși cu jurisdicție în Marea Britanie și Irlanda, la sediul Arhiepiscopiei Greacă din Londra

Adunarea Episcopilor Ortodocși cu jurisdicție în Marea Britanie și Irlanda a fost constituită astăzi, 21 iunie, la sediul Arhiepiscopiei Greacă din Londra. Din partea Bisericii Ortodoxe Române a fost prezent Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale și Meridionale, informează Radio TRINITAS.

„S-a constituit oficial adunarea episcopilor și s-a făcut un comitet reprezentativ, un comitet director în care președinte este Arhiepiscopul Gregorios, vice-președinți Mitropolitul antiohian și Arhiepiscopul rus, Secretariatul ne-a revenit nouă, iar Trezoreria Episcopului sârb. De asemenea, s-au constituit și trei comisii. O comisie teologică condusă de Mitropolitul Kallistos Ware, una pentru educație care va fi condusă de Arhiepiscopul Gregorios și una pentru Pastorală care va fi condusă de Arhiepiscopul Rus, Patriarhia Moscovei”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Membrii Adunării nou-constituite se vor întâlni mâine cu șeful Bisericii Angliei, Arhiepiscopul de Canterburry, a mai menționat Înaltpreasfințitul Mitropolit Iosif.

Comentarii Facebook


Știri recente