Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din SUA aniversează un deceniu de activitate

Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din Statele Unite ale Americii (ACOB) va serba, în luna mai, zece ani de la înfiinţare.

La ultima întâlnire a Comitetului Executiv, desfăşurată la finalul lunii februarie în Englewood, NJ, a fost stabilit programul evenimentelor aniversare din perioada 2-5 mai 2020.

Sâmbătă, 2 mai, va avea loc o recepţie pentru familiile clericilor, urmată duminică, de o liturghie arhierească şi de un eveniment public organizat în zona metropolitană Washington, DC.

În cadrul şedinţei au fost aleşi noi coordonatori pentru două comisii din cadrul adunării.

Preafericitul Părinte Tihon, Mitropolitul Americii şi Canadei (OCA), este noul preşedinte al Comisiei pentru comunităţi monastice, Arhiepiscopul Banjamin de San Francisco (OCA) va coordona Comisia liturgică.

Totodată, Nicholas Anton a fost desemnat Director Operaţional. El îşi va desfăşura activitatea sub directa coordonare a Comitetului Executiv prin Oficiul Preşedintelui şi are ca responsabilitate principală îndeplinirea obiectivelor ACOB.

ACOB a fost înființată în conformitate cu decizia celei de-a IV-a Conferințe Pan-Ortodoxe de la Chambésy din 2009. Adunarea, care se întrunește anual, funcționează printr-un consens al tuturor membrilor săi.

În cadrul ACOB au fost înfiinţate mai multe comisii cu tematici specifice, alcătuite din episcopi membri, care sunt ajutați de consilieri laici și clerici.

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi este preşedintele Comisiei pentru Planificare Regională Canonică.

Foto credit: Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici

Comentarii Facebook


Știri recente