Adunarea Eparhială a Episcopiei Severinului și Strehaiei

În data de 6 februarie 2014 va avea loc ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului și Strehaiei. Lucrările vor fi precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești și a slujbei de Te Deum la Paraclisul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Începând cu ora 10.00, membrii Adunării Eparhiale se vor întruni în sesiune de lucru în sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei. Pe ordinea de zi se află prezentarea rapoartelor de activitate ale sectoarelor din cadrul Centrului Eparhial pentru anul 2013 precum și aprobarea proiectelor pentru 2014, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Adunarea Eparhială este organul deliberativ al Eparhiei și se compune din 30 de membri – reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni. Conform statutului BOR, activitatea Adunării Eparhiale este împărțită în cinci comisii: comisia administrativ-bisericească, comisia culturală și educaționala, comisia economică, bugetară și patrimonială, comisia social-filantropică și comisia organizatorică, juridică și de validare.

Comentarii Facebook


Știri recente