Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

La Roma s-au desfășurat luni, 07 februarie și marți, 08 februarie, lucrările Consiliului Eparhial și respectiv ale Adunării Eparhiale ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, după cum ne informează Departamentul de informare și mass media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

În cadrul Consiliului Eparhial au fost prezentate Rapoartele de Activitate ale sectoarelor, Darea de Seamă a Preasfințitului Episcop Siluan pe anul 2010, Bilanțul Financiar pe 2010 și Planul Financiar pe 2011.

Adunarea Eparhială a fost precedată de slujba de Te-Deum la care a participat Preasfințitul Părinte Siluan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Membrii Adunării Eparhiale au luat act de realizările deosebite înfăptuite în anul 2010, la doi ani și cele nouă luni de la începuturile episcopiei și de la alcătuirea aparatului administrativ eparhial.

Dintre evenimentele din viața episcopiei amintim:

– Săvârșirea a 9246 de Botezuri și a 1348 de Cununii

– Înființarea a 29 de parohii și a unui schit

– ediția din 2010 a Calendarului Tuturor Sfinților de peste an și a Psalmilor aleși – Folositori la toată trebuința, întocmite de obștea mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”, de la Roma, etc.

– Pelerinajul la Giulgiul de la Torino

– Prima ediție a „Colocviilor Dionisiane”, 30 august – 03 septembrie 2010

– Conferințe, simpozioane, întruniri, congrese aniversări cu referire specială la „Anul omagial și Crezului Ortodox și a Autocefaliei Românești”

Pentru anul 2011 s-a propus continuarea tuturor proiectelor începute în anul 2010, dar și alte proiecte cum ar fi:

– intensificarea misiunii printre românii ortodocși din Italia, printr-o pastorală de proximitate

– intensificarea activității de cateheză la copii, tineri și adulți și de formare teologică a clerului

– intensificarea activității sociale pentru venirea în sprijinul celor săraci, a celor din închisori, a celor din spitale, etc.

La Adunarea Eparhială au participat, pentru a da un scurt cuvânt de salut, reprezentanți ai autorităților civile române și italiene.

În partea a doua a Adunării Arhid. Prof. Univ. Dr. Ioan Ică Jr. a susținut o conferință cu titlul: Diaspora – școala credinței.

Comentarii Facebook


Știri recente