Adunarea eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord

Sâmbătă 12 decembrie 2009, a avut loc la Göteborg, Suedia, în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Pogorârea Sfântului Duh și Sfinții Ierarhi Varlaam, Dosoftei și Teodosie de la Brazi, Mitropoliții Moldovei”, ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie.

Preoții și delegații parohiilor tinerei eparhii, reuniți în jurul arhiereului, au avut bucuria de a participa la Taina Sfintei Liturghii ca semn al comuniunii lucrătoare.

Prin această Adunare Eparhială a fost consolidată organizarea administrativă și s-a lansat procedura de înregistrare a Episcopiei Ortodoxe a Europei de Nord ca persoană juridică în Suedia.

Dintre proiectele realizate și cele de viitor, au fost evidențiate:

-Centrul pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”;

-Centrul de pelerinaje „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești”;

-Revista „Candela Nordului”;

-Proiectul pastoral și social „Consolidarea familiei” pentru susținerea valorilor familiei creștine în societatea secularizată;

-Proiectul de punere în valoare a spiritualității și culturii românești.

Membrii Adunării Eparhiale și-au manifestat bucuria și nădejdea că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va putea vizita în viitorul apropiat Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente