Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande

Pe 25 februarie 2012, după slujba de Te-Deum săvârșit în prezenta Preasfințitului Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande în Catedrala Episcopală ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Melbourne, Australia, a avut loc Ședința Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande, după cum ne informează roeanz.com.au. Membrii Consiliului Eparhial au aprobat Rapoartele de activitate pastoral-misionară, administrativ-contabilă si culturala dasfasurate in institutiile din cuprinsul eparhiei.

Totodata, s-a verificat modul alegerii consiliilor parohiale la noile parohii infiintate in cursul anului 2011 si s-au validat membrii acestora, precum si delegatii noi in Adunarea Eparhiala.

Dupa amiaza, in aceeasi zi, sub presedintia Preasfintitului Parinte Episcop Mihail s-a tinut sedinta anuala a Adunarii Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande, in care s-a analizat activitatea pastorala, misionara, administrativa si culturala din cadrul parohiilor si a centrului eparhial.Conform Statutului de organizare si functionare a Episcopiei, din Adunarea Eparhiala fac parte preotii parohi si cate doi delegati de la parohiile romanesti din Australia si Noua Zeelanda.

Sedinta a avut loc in sala sociala a Catedralei Episcopale. Au fost prezentate Rapoartele de activitate din cuprinsul episcopiei: administativ-bisericesc, pastoral-misionar, cultural-mass/media, economic; totodata s-a aprobat bugetul pe anul 2012.

Au fost dezbatute si s-au aprobat toate programele propuse, s-a aprobat procesul verbal al sedintei Adunarii Eparhiale, s-au prezentat hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, ale Consiliului si Permanentei Eparhiale.

La ora 7.00 PM Preasfintitul Parinte Mihail inconjurat de preotii romani prezenti a slujit Vecernia, in cadrul careia s-au citit doua referate care au avut ca tema Taina Sfantului Maslu.

Duminica, 26 februarie a.c. a fost savarsita slujba Sfintei Liturghii arhieresti cu soborul de preoti, fiind prezenti credinciosii ortodocsi romani din Melbourne si delegatii mireni de la celelalte parohii.

La sfarsitul Sfintei Liturghii s-a prezentat un alt referat in care s-a analizat legatura dintre post si Taina Sfantului Maslu.

In incheiere, chiriarhul a multumit lui Dumnezeu pentru binecuvantarile revarsate asupra preotilor si credinciosilor romani ortodocsi din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Romane din Australia si Noua Zeelanda, a multumit preotilor pentru activitatea depusa, pentru rabdarea in slujire si pentru realizarile administrative; a transmis mesajul si binecuvantarile arhieresti catre credinciosii din parohii si a urat tuturor ca perioada postului sa fie cu folos duhovnicesc spre bucurie, dragoste frateasca si mantuire vesnica.

Comentarii Facebook


Știri recente