Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului

La Centrul eparhial din Caransebeș s-au desfășurat sâmbătă, 06 februarie 2016, lucrările Adunării Eparhiale ale Episcopiei Caransebeșului, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea şi Darius Herea.

Ședința ce a avut loc în Sala de festivități Episcop Elie Miron Cristea a fost precedată de o slujbă de Te Deum oficiată de către un sobor de preoți, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Membrii forului deliberativ eparhial au asistat în continuare la prezentarea raportului general al Consiliului Eparhial pe anul 2015, prezentat de către părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al eparhiei.

După prezentarea raportului, preşedintele Adunării, Preasfinţitul Părinte Lucian, a împărţit celor cinci comisii de lucru rapoartele sectoarelor administraţiei eparhiale spre a fi dezbătute şi elaborate procesele-verbale cu propuneri pentru anul 2016. Comisiile de lucru s-au retras pentru dezbateri, iar la reunirea în plen membrii Adunării Eparhiale au ratificat hotărârile propuse de comisiile de specialitate. Preşedintele Adunării a supus la vot toate cele discutate precum şi deciziile consemnate în scris pe care Adunarea le-a votat în unanimitate.

„Lucrarea Episcopiei Caransebeșului în anul 2015 a fost una foarte bună, cu foarte multe roade și repercusiuni pozitive în rândul credincioșilor noștri, mai ales pe tărâm social-filantropic și în lucrarea cu tinerii, dar și pe plan pastoral-misionar, știut fiind faptul că anul 2015 a fost anul închinat misiunii parohiei și mănăstirii azi. Pentru anul 2016 s-au făcut numeroase propuneri pentru îmbunătățirea și eficientizarea vieții bisericești, administrative, economice și culturale. În consecință, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul membrilor Adunării Eparhiale, credem că vom duce la îndeplinire toate proiectele ce ni le-am propus, întrucât anul acesta al educației religioase a tineretului creștin ortodox, să fie într-adevăr un an în care tinerii văzând faptele noastre cele bune să-L preamărească pe Tatăl nostru Cel din Ceruri”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În baza propunerilor comisiilor permanente, plenul adunării eparhiale a adoptat hotărâri menite să dezvolte activitatea eparhiei în toate sectoarele de activitate în anul 2016, avându-se în vedere necesitatea de promovare prin toate mijloacele și la toate nivelurile rolul Bisericii în societate. Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale unei eparhii.

Comentarii Facebook


Știri recente